ГоловнаСвіт

Американський адмірал заявив про військову присутність Росії у Венесуелі

Сотні російських військових підтримують режим Мадуро, і їх ніхто не вивів із країни.

Американський адмірал заявив про військову присутність Росії у Венесуелі

Голова Південного командування Збройних сил США адмірал Крейг Фоллер заявив про значну військову присутність Росії у Венесуелі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Виступаючи у вівторок, 9 липня, на слуханнях в одному з підкомітетів комітету у справах Збройних сил Сенату Конгресу США, Фоллер оцінив число російських військовослужбовців, які перебувають у Венесуелі і "підтримують режим Мадуро", в сотні чоловік.

Зокрема, російські військові, за його словами, підтримують роботу військової техніки.

Росія, за словами Фоллера, не вивела військ з Венесуели, про що повідомляли раніше, в тому числі і російські офіційні особи.

Наприкінці червня посольство РФ у Венесуелі повідомило, що російські військові техніки, які працювали у Венесуелі, вилетіли з Каракаса в Москву на літаку Іл-62. Як зазначалося в повідомленні, російські фахівці "перебували у Венесуелі останні три місяці, надаючи технічну допомогу згідно з контрактами у військово-технічній сфері".

"Мова не йде про російську військову присутність, а лише про виконання робочих контрактів, що не містять елементів дестабілізації ситуації", - зазначалося в повідомленні.

Нагадаємо, 30 квітня у Венесуелі загострилося політичне протистояння і в країні почалися заворушення.

Лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив про початок "останнього етапу" повалення Ніколаса Мадуро і закликав військових переходити на свою сторону.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Мадуро був готовий утекти, але його зупинила Росія. Він також звинуватив РФ у вторгненні у Венесуелу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram