ГоловнаСвіт

США і Китай відновили торговельні переговори

У вівторок представники двох країн провели телефонну розмову.

США і Китай відновили торговельні переговори
Фото: Kapital.kz

Влада США і Китаю знову розпочала переговори з метою врегулювання торговельних розбіжностей між країнами.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американський телеканал CNBC.

За інформацією телеканалу, у вівторок у телефонних переговорах з американської сторони брали участь глава Мінфіну США Стівен Мнучин і торговий представник США Роберт Лайтхайзер, а з китайської - віцепрем'єр Держради КНР Лю Хе і міністр комерції КНР Чжун Шань.

За словами представника адміністрації США, метою консультацій було "продовжити переговори, спрямовані на врегулювання надзвичайних торгових розбіжностей" між США і Китаєм. Він зазначив, що переговори відновляться у відповідний час.

Нагадаємо, влітку 2018 року Дональд Трамп увів 25% мита на китайський імпорт на 50 млрд доларів, а у вересні обклав 10% митами ще 200 млрд доларів імпорту. Додатковий тариф тепер покриває майже половину імпорту китайських товарів у США, і Трамп погрожував обкласти митом і другу половину.

10 травня набуло чинності рішення Трампа підвищити мита з 10% до 25% на імпорт низки китайських товарів на загальну суму близько $200 млрд, і тоді ж американський президент розпорядився почати процес розширення митних зборів на ввезення товарів з Китаю, ще не потрапили під підвищення зборів. Китай у відповідь оголосив про введення мит на американські товари в обсязі 60 млрд доларів.

За підсумками 2018 року експорт Китаю в США склав 478 млрд доларів, імпорт американської продукції в Китай - 155 млрд доларів.

Наприкінці червня 2019 року Трамп і китайський лідер Сі Цзіньпін домовилися відновити торговий діалог, незважаючи на нещодавню ескалацію економічних суперечок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram