ГоловнаСвіт

США офіційно ввели мита на товари з Китаю

Мита стосуватимуться товарів на суму $50 млрд.

США офіційно ввели мита на товари з Китаю
Фото: Kapital.kz

Влада США ввела додаткові мита в розмірі 25% на 1,1 тис. найменувань китайських товарів на загальну суму приблизно $50 млрд.

Про це йдеться у прес-релізі Управління торгового представника США, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам необхідно вжити рішучих заходів, щоб захистити лідерство США у сфері технологій і інновацій від безпрецедентної загрози, спричиненої крадіжкою нашої інтелектуальної власності Китаєм, примусовою передачею американських технологій і кібератаками на наші комп'ютерні мережі", - заявив торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

Список товарів, які будуть обкладатися митами, переважно містить продукцію промислових секторів економіки, які належать до програми "Зроблено в Китаї-2025", включаючи авіакосмічну галузь, інформаційні та телекомунікаційні технології, робототехніку, промислове машинобудування, виробництво нових матеріалів і автомобілебудування.

Зазначено, що список можуть скоригувати за запитом американських компаній, зацікавлених в імпорті певних китайських товарів.

Нагадаємо, 22 березня Трамп оголосив про плани ввести мита на імпорт товарів з Китаю, щоб скоротити торговий дефіцит з цією країною. Пізніше він доручив своїй адміністрації опрацювати додаткове підвищення мит на китайські товари до 100 мільярдів доларів.

У квітні Китай увів підвищені мита на 128 найменувань імпортованих зі США товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram