ГоловнаСвіт

Трамп звинуватив Китай у нечесній торгівлі

"США протягом десятиліть втрачали мільярди доларів через несправедливі торгових відносин з Пекіном".

Трамп звинуватив Китай у нечесній торгівлі
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп поскаржився у Twitter на "нечесну" торгівлю, яку веде Китай зі США, і закликав Пекін прибрати торгові бар'єри, передає Корреспондент.

"У США не було торгового профіциту з Китаєм 40 років. Вони повинні покласти край нечесній торгівлі, прибрати бар'єри і стягувати тільки взаємні мита. США втрачають 500 мільярдів доларів на рік, протягом десятиліть втрачали мільярди. Це не може тривати!" - написав Трамп.

Американський лідер не уточнив, що він має на увазі під втраченими 500 мільярдами доларів. Згідно зі статистикою США, у 2017 році торговельний дефіцит з Китаєм склав 375 тисяч мільярдів доларів, проте мова йде не про прямі втрати, а саме про торговельний дисбаланс, коли одна країна продає іншій набагато більше товарів, ніж одержує навзаєм.

Нагадаємо, 22 березня Трамп оголосив про плани ввести мита на імпорт товарів з Китаю, щоб скоротити торговий дефіцит з цією країною.

Пізніше він доручив своїй адміністрації опрацювати додаткове підвищення мит на китайські товари до 100 мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram