ГоловнаСвіт

Спецслужби мають намір запропонувати Скрипалям виїхати під іншими іменами

Цей захід дозволить уберегти батька і дочку від нових атак.

Спецслужби мають намір запропонувати Скрипалям виїхати під іншими іменами
Бывший сотрудник ГРУ Скрипаль и его дочь Юлия за несколько часов до отравления.
Фото: mk.ru

Колишньому подвійному агенту Сергієві Скрипалю і його доньці, які стали жертвами отруєння у Великобританії, запропонують переїхати у США, Канаду, в Австралію або Нову Зеландію і жити під новими іменами. Про це в неділю, 8 квітня, пише видання The Sunday Times, посилаючись на джерела в британській розвідці.

Цей захід дозволить уберегти батька і доньку від нових атак, вважають в МІ6, де, за інформацією видання, вже провели переговори із ЦРУ про майбутнє Скрипалів. Юлія і Сергій Скрипалі, які перебувають у лікарні в Солсбері, опритомніли і скоро зможуть надати допомогу в розслідуванні отруєння. Той факт, що Юлія Скрипаль відкинула пропозицію російського посольства про консульську підтримку, переконав британців, що вона готова до життя на Заході, пише видання.

Напередодні Лондон пояснив причину відмови у візі племінниці Скрипаля - Вікторії, яка хотіла відвідати родичів. Судячи з повідомлення про відмову, яке потрапило до рук російської служби BBC, консула збентежила мета візиту Вікторії Скрипаль - відвідини родичів.

"Я отримала повідомлення, в якому причину відмови посольство пояснює тим, що Юля начебто не хоче мене бачити, що я до цього в Британії у Сергія Вікторовича (екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля) була, що я не працюю, не надала (банківський) рахунок (мінімум на 150 тисяч рублів), а також що в мене відкрита дата повернення", - сказала Вікторія Скрипаль "Интерфаксу" в суботу.

Сергія і Юлію Скрипалів отруїли в британському місті Солсбері 4 березня. Британська влада вважає, що проти них могли застосувати нервово-паралітичну речовину класу "Новачок", а за нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram