ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Чернівецька область вирішила зберегти жорсткий карантин

Епідемія коронавірусу на Буковині наразі не спадає.

Чернівецька область вирішила зберегти жорсткий карантин
Фото: molbuk.ua

Чернівецька область, де виявили 2324 випадки коронавірусної хвороби, збереже карантин у жорсткішому порівняно з іншими регіонами вигляді. Хоч уряд дозволив пом'якшити обмежувальні заходи, влада регіону, що найдужче в Україні постраждав від коронавірусу, відмовилася це робити.

Про це йдеться у фейсбуці Чернівецької обласної держадміністрації.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила продовжити дію обмежень на роботу магазинів та сфери послуг, відвідування дитячих і спортивних майданчиків, перебування в громадських місцях без масок, проведення масових заходів, надання стоматологічних послуг.

Дозволено відновити роботу тільки кафе і ресторанів (у режимі доставки чи на винос), адвокатським і нотаріальним бюро, кабінетам психологів, музеям.

Карантин зберігається у школах і дитячих садках.

Продовжено заборону на рух приміських автобусів і громадського транспорту в Чернівцях.

Особливий режим в'їзду і виїзду в Чернівецьку область також буде діяти до моменту прийняття окремого рішення про зняття обмежень.

Нагадаємо, що 10 травня в Чернівецькій області було зафіксовано 56 нових випадків COVID-19. Померли троє людей: чоловік 1946 р.н. з двосторонньою пневмонією, ішемічною хворобою серця, гіпертонією; чоловік 1948 р.н. з двосторонньою пневмонією, ішемічною хворобою серця, цукровим діабетом; чоловік 1957 р.н. з пневмонією, ішемічною хворобою серця та перенесеним інфарктом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram