ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глава МОЗ закликав не припиняти користуватися масками і антисептиками після ослаблення карантину

"Дотримання протиепідемічних заходів є надважливим питанням".

Глава МОЗ закликав не припиняти користуватися масками і антисептиками після ослаблення карантину
Фото: EPA/UPG

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов закликав громадян дотримуватися протиепідемічних заходів після ослаблення обмежувальних заходів, введених для протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема, користуватися масками і антисептиками.

"Дуже важливо знайти баланс між збереженням життя і здоров'я, карантинними заходами і запуском економіки. Тому дотримання протиепідемічних заходів є надважливим питанням", - сказав Степанов на брифінгу в неділю.

Міністр нагадав, що, незважаючи на дозвіл відновити роботу, заклади торгівлі непродовольчими товарами, перукарні, салони краси, стоматологічні кабінети та інші об'єкти повинні дотримуватися протиепідемічних заходів, які рекомендовані Міністерством охорони здоров'я.

"У мене дуже велике прохання до всіх українців дотримуватися маскового режиму, користуватися антисептиками і виконувати всі інші рекомендації, які дає МОЗ", - сказав Степанов.

Нагадаємо, що карантин в Україні діє до 22 травня і, ймовірно, буде продовжений і далі. Але вже з 11 травня уряд вводить певні послаблення карантинних заходів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram