ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві за добу від коронавірусу померло троє пацієнтів

Це найбільший добовий показник смертності столиці.

У Києві за добу від коронавірусу померло троє пацієнтів
Фото: фейсбук/Слуга Народу

У Києві кількість хворих на коронавірус зросла до 1721, з них 46 випадків підтвердилися за добу. Протягом 7 травня померли три пацієнти - це найбільший добовий показник смертності від COVID-19 за час епідемії в Києві, повідомив мер Віталій Кличко на брифінгу.

Усього померли 32 людини, одужали 127 (17 за вчора). За добу захворіли 18 жінок від 26 до 81 року, троє дівчаток 2-13 років, 21 чоловік віком від 21 до 79 років і четверо хлопчиків - 9 місяців і 4-9 років. Госпіталізували 20 пацієнтів.

"Загалом у лікарнях столиці серед усіх пацієнтів з коронавірусом 44 - у тяжкому стані, п'ятьох підключено до апаратів штучної вентиляції легенів", - повідомив Кличко.

Мер Києва нагадав, що з 12 травня заплановано перший етап послаблення обмежень. У місті збережеться масковий режим - не можна буде заходити в магазини, кафе, бібліотеки без масок. ТРЦ залишаються зачиненими.

"Наземний громадський транспорт буде працювати в нинішньому обмеженому режимі до 22 травня точно. Але ми збільшуємо кількість маршрутів. Бізнес, який почне роботу, повинен вирішити питання з підвезенням співробітників до місця роботи. Метро відкриється за рішенням уряду, і це відбудеться не відразу", - уточнив Кличко.

Нагадаємо, що в Україні станом на 8 травня лабораторно підтвердили 14 195 випадків захворювання на COVID-19. За добу виявили 504 нових хворих, зокрема 44 дитини і 98 медпрацівників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram