ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Керівника Житомирського обласного лабораторного центру звільнили після обмеження тестування на COVID-19

Найближчим часом призначать тимчасового в.о.

Керівника Житомирського обласного лабораторного центру звільнили після обмеження тестування на COVID-19
Фото: EPA/UPG

В. о. директора Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ та головного санітарного лікаря Житомирської області Зіновія Парамонова звільнили від виконання обов'язків після рішення обмежити тестування на коронавірус.

Найближчими днями визначать кандидатуру тимчасового в. о. керівника лабораторного центру та головного санлікаря Житомирської області. Конкурс на посаду проведуть після завершення епідемії коронавірусу, повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він повідомив, що Житомирську лабораторію не закриватиме прийом зразків для ПЛР-тестування на COVID-19. Частину зразків відправили в інші лабораторії з меншим навантаженням.

"Основна проблема – відсутність комунікації в. о. керівника лабораторного центру та інших стейхолдерів (медичних установ, ОДА, міськради). Через це не вирішуються, а накопичуються проблеми", – написав Віктор Ляшко.

Він додав, що працівники лабораторії працюють понаднормово вже кілька місяців, а питання стоїть тільки в організації процесу.

Нагадаємо, що Парамонов закликав лікарів "обґрунтовано підходити" до відправки біоматеріалів на тестування. У його листі говорилося, що вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру 07.05, 08.05, 09.05.2020 р. не братиме матеріал на тестування SARS-CoV–2 методом ПЛР, крім матеріалу від тяжкохворих COVID-19 і малолітніх дітей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram