ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ляшко: парки та сквери в Україні закривали заради психологічного ефекту

Завдяки цьому у людей з'явилося відчуття необхідності дотримання карантину.

Ляшко: парки та сквери в Україні закривали заради психологічного ефекту
Фото: Максим Козленко

Парки та сквери на період карантину в Україні закривали не стільки для впливу на епідеміологічний процес, як для психологічного ефекту на людей. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Завдяки цьому психологічному ефекту у людей з'явилося відчуття небезпеки і необхідності дотримання карантинних заходів, які впроваджував уряд", - сказав Ляшко.

За його словами, цю практику перейняли у інших країн.

"Коли я спочатку аналізував ті заходи, які впроваджувались в Китайській Народній Республіці, потім в Італії, також з точки зору епідеміології думав, а навіщо вони це роблять. Якщо це крапельна інфекція, вона не впливає, наприклад, на ці шляхи передачі. Потім, коли починали аналізувати, почали спілкуватися через послів з епідеміологами, вони розповідали, що люди не бачать, це невидима інфекція, потрібно створити психологічний якийсь ефект", - прокоментував головний санлікар.

Нагадаємо, що карантин в Україні діє до 22 травня і, ймовірно, буде продовжений і далі. Але вже з 11 травня уряд вводить певні послаблення карантинних заходів. Зокрема, буде дозволено відвідування парків, скверів, лісопаркових і прибережних зон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram