ГоловнаСуспільствоПодії

У Нових Санжарах поліція затримала 24 мітингувальників проти приїзду евакуйованих з Китаю

Затриманим загрожує до 8 років позбавлення волі.

У Нових Санжарах поліція затримала 24 мітингувальників проти приїзду евакуйованих з Китаю
Фото: Скриншот

У селищі Нові Санжари Полтавської області поліція затримала 24 осіб, які протестували через обсервацію евакуйованих з Китаю українців та іноземних громадян. Про це повідомили на спільному брифінгу прем'єр-міністра Олексія Гончарука, глави МВС Арсена Авакова і міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької.

"Затримано вранці 17 осіб і ввечері ще сімох чоловік. Розслідування триває, всім діям буде надано правову оцінку. Ніхто не має права не підкорятися закону і вимогам правоохоронців", - повідомив один з присутніх на брифінгу правоохоронців.

Арсен Аваков уточнив, що провадження відкрито за двома напрямками - масові заворушення і завдання тілесних ушкоджень правоохоронцям.

Серед дев'яти постраждалих охоронців порядку п'ятеро отримали серйозні травми. Серед мітингувальників постраждала одна жінка: вона впала - і її травмували люди з натовпу.

Гончарук повідомив, що всі евакуйовані і екіпаж, що їх супроводжував, почуваються добре. 

Скалецька підкреслила, що в разі прояву симптомів коронавірусу у евакуйованих громадян їх перевезуть в інфекційні відділення лікарень інших населених пунктів.

Оновлення. Затриманим у Нових Санжарах загрожує до 8 років позбавлення волі, повідомив спікер Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв.

"Доправили їх у територіальний підрозділ поліції частково. Можливо, в сусідні підрозділи. Дивлячись на те, які злочини скоювали. Тому що останні - це злочини тяжкі. Це стаття 294 ККУ - масові заворушення. Там санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі . І частина 2 статті 345 КК - заподіяння ушкоджень працівникові правоохоронного органу (санкція статті - до 5 років позбавлення волі, - ред.). Це серйозні статті", - цитує Сулаєва РБК-Україна.

Нагадаємо, після сутичок через протести проти прийому евакуйованих з Китаю в медичному центрі Національної гвардії в Полтавській області по медичну допомогу звернулися 9 поліцейських і одна цивільна особа.

З ночі 20 лютого місцеві жителі протестували через розміщення евакуйованих з Уханя в медичному центрі Національної гвардії. Після 18:00 правоохоронці очистили дорогу до санаторію від мітингувальників, однак вони не припинили перешкоджати їм. Після цього сутички тривали, автобуси з евакуйованими закидали камінням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram