ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Депутати Нових Санжар виступили проти прийому евакуйованих із Китаю

Місцева влада не хоче обсервації у своєму "мальовничому селищі".

Фото: novsan-rada.gov.ua

Новосанжарська селищна рада на позачерговому засіданні в четвер, 20 лютого, звернулася до президента Володимира Зеленського і міністерки охорони здоров'я Зоряни Скалецької з проханням не розміщувати евакуйованих із Китаю громадян у їхньому селищі.

Про це йдеться на сайті селищної ради.

"З огляду на думку громади селища, ми, депутати Новосанжарської селищної ради, <...> категорично ПРОТИ розміщення евакуйованих громадян України та іноземців з міста Ухань у непристосованій установі "Медичний центр "Нові Санжари" Національної гвардії України", який знаходиться в житловому масиві селища, в якому немає жодної умови для перебування карантинного типу, оскільки немає ні ізоляторів, ні боксів, належної вентиляційної системи, щоб була проведена ізоляція", - йдеться у зверненні депутатів.

Депутати також зазначають, що каналізаційна система медцентру "Нові Санжари" підключена до централізованої каналізації селища, яка виходить на відкриті поля фільтрації в прилеглому с. Зачепилівка.

Фото: novsan-rada.gov.ua

Рада визнає, що в Україні слід створити базу для хворих на коронавірус, але, на їхню думку, "мальовниче селище Нові Санжари" для цього не підходить.

"Повинна бути створена база для хворих на коронавірус або тих, хто контактував із такими людьми, база, яка відповідає нормам протиепідемічного режиму на рівні держави. Така база в нашому районі відсутня. У Нових Санжарах лікарня не забезпечена необхідними пристроями і препаратами і не готова для надання повноцінної медичної допомоги для лікування хворих на коронавірус. Ми, депутати селищної ради, не можемо допустити ситуації, яка ставить під загрозу здоров'я та життя населення селища", - сказано в заяві.

Нагадаємо, що 20 лютого з Китаю в Україну прилетів літак з 45 українцями і 27 іноземними громадянами. Усі вони здорові, але все одно проведуть найближчі два тижні в ізоляції в медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram