ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Евакуйованих з Китаю розмістять у медцентрі "Нові Санжари"

З Уханя прилетіли 45 громадян України і 27 іноземців.

Евакуйованих з Китаю розмістять у медцентрі "Нові Санжари"
Фото: okhtyrkamr.gov.ua

Українців та іноземних громадян, евакуйованих з Китаю, розмістять у медичному центрі Національної гвардії "Нові Санжари" в Полтавській області.

Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Фото: facebook/Антон Геращенко

Близько 09:40 літак з Китаю приземлився в аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого він повинен відправитися в аеропорт "Харків". Звідти евакуйованих повезуть автобусами в медичний центр у Полтавській області, де у зв'язку з цим відбулися спроби перекрити дорогу.

На борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарі супроводу. Всі вони разом з водіями автобусів будуть поміщені на 14-денну обсервацію в медичному центрі.

МВС попередило, що всі спроби перешкоджати розміщенню евакуйованих громадян або їх обсервації будуть припинені Національною поліцією і Національною гвардією відповідно до вимог закону та рішенням урядового штабу.

Міністерство підкреслило, що загрози здоров'ю громадян відсутні, разом з Міністерством охорони здоров'я проводяться активні профілактичні заходи.

Фото: facebook/Антон Геращенко

Фото: facebook/Антон Геращенко

Фото: facebook/Антон Геращенко

Нагадаємо, що на посадку в Китаї прибули всі 48 громадян України, які виявили бажання евакуюватися, і 29 іноземних громадян. Однак у літак пустили не всіх: трьох українців і одну іноземку не пропустили на етапі огляду китайськими медиками. Всі інші здорові і пройшли санітарний контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram