ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українку не евакуювали з Уханя через собаку

Дівчина зібрала необхідні документи і передала їх у посольство.

Українка Анастасія Зінченко не змогла сьогодні вилетіти з провінції Ухань, тому що посольство України не дозволило їй забрати свого собаку. Про це дівчина повідомила у своєму Instagram

"Я знайшла вчора машину, зібрала всі документи і забрала клітку для перевезення (собаки, - LB.ua), відправила всі документи в першій половині дня в посольство. Моє повідомлення і питання про собаку вони проігнорували. Після чого співробітник і представник посольства України мені подзвонив і сказав, що я з собакою евакуюватися не можу. Ми зв'язалися з МЗС, вони прислали письмову відповідь, де було написано, що вони мають старий набір документів і навіть були не в курсі, що я зібрала всі документи і подала їх у посольство", - пише Анастасія Зінченко.

Дівчина також повідомила, що оскільки не полетіла, намагалася піти в магазин по продукти, але, за новими правилами, з житлового комплексу люди не можуть виходити і заходити навіть за перепустками: "Як буде розвиватися ця ситуація далі, не знаю. Сподіваюся, все скоро закінчиться і я потраплю додому з Мішею", - підсумувала дівчина.

Фото: instagram.com/p/B8v6PHinC0V

Водночас міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька на брифінгу 18 січня підтвердила, що евакуація з тваринами неможлива.

"Члени оперативного штабу проговорили, що умови евакуації тварин ми не можемо забезпечити", - сказала вона.

Нагадаємо, вранці 19 лютого з Борисполя вилетів літак спеціального рейсу для евакуації українців з міста Ухань у Китаї. Борт з українцями повинен повернутися до Києва вранці 20 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram