ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Опубліковано рекомендації для офісних співробітників, які допоможуть уникнути зараження коронавірусом на роботі

Поради допоможуть запобігти зараженню іншими ГРВІ.

Опубліковано рекомендації для офісних співробітників, які допоможуть уникнути зараження коронавірусом на роботі
Фото: facebook.com/phc.org.ua

Центр контролю і профілактики захворювань підготував загальні рекомендації для офісних співробітників, які допоможуть уникнути зараження ГРВІ, у тому числі і коронавірусом COVID-19 на робочому місці.

Перш за все, працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань повинні повідомити про це свого керівника і залишитися вдома. Якщо хворий усе ж прийшов на роботу, його варто відокремити від інших працівників і негайно відіслати додому. Ці вказівки були опубліковані на сторінці Центру громадського здоров'я у Facebook.

"Під час кашлю та чхання такі працівники повинні прикривати ніс і рот тканиною або згином ліктя", - попередили медики.

Роботодавцю необхідно заохочувати хворих співробітників залишатися вдома, а офіс потрібно забезпечити засобами індивідуального одноразового використання: посудом, серветками, дезінфекторами.

"Працівники повинні обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менш ніж 20 секунд. Варто регулярно очищати відповідними засобами поверхні на робочому місці, в тому числі стільниці та дверні ручки. Поки що не рекомендується додаткова дезінфекція, крім звичайного прибирання", - йдеться в повідомленні.

Зазначають також, що роботодавці повинні дотримуватися гнучкої політики, яка дає можливість працівникові залишитися вдома, щоб подбати про хворого члена сім'ї.

Нагадаємо, станом на 18 лютого в Україні немає лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, в країні зберігається значний рівень захворюваності на грип і ГРВІ. За один тиждень - з 3 по 9 лютого - від ускладнень грипу померли вісім пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram