ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Олександрівській лікарні вперше імплантували механічне серце, - КМДА

Операція пройшла успішно, пацієнт уже ходить і почувається добре.

В Олександрівській лікарні вперше імплантували механічне серце, - КМДА
Фото: КГГА

Кардіохірурги Олександрівської клінічної лікарні Києва провели першу операцію з імплантації механічного серця, виконану на базі муніципального медичного закладу. Про це повідомила пресслужба КМДА з посиланням на мера Києва Віталія Кличка. 

За словами мера, це кардіологічне відділення є одним з найкращих відділень в Україні.

"За два роки в ньому проведено понад 7 тис. операцій на серці. Днями проведено унікальну операцію з імплантації механічного серця. Всього кілька таких операцій було зроблено в Україні в Інституті серця. Операцію провели столичні кардіохірурги. Це найвищий рівень, який може бути в кардіології", - зазначив Кличко.

Пацієнту, якому зробили операцію - 67 років, він киянин. Чоловік страждає на важку форму серцевої недостатності, переніс кілька інфарктів. Останній місяць, незважаючи на тяжкість стану, перебував на стаціонарному підтримувальному лікуванні.

Операція тривала три години і пройшла успішно. Механічне серце було імплантовано в серце чоловіка і тепер допомагає йому належним чином функціонувати. Пацієнт уже ходить і почувається добре.

Вартість такої операції (включаючи механічне серце та інші витратні матеріали) - близько 5 млн грн, вартість механічного серця - 4,5 млн грн.

Операцію профінансовано за рахунок місцевого бюджету в рамках програми "Здоров'я киян".

Нагадаємо, в грудні минулого року повідомляли, що столичний центр екстреної медичної допомоги за рахунок коштів міського бюджету закупив 22 прилади для непрямого масажу серця на загальну суму близько 11 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram