ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Житомирі вирішили тимчасово ізолювати китайців, які будують окружну дорогу й недавно їздили додому

Протягом двох тижнів за ними спостерігатимуть медики.

У Житомирі вирішили тимчасово ізолювати китайців, які будують окружну дорогу й недавно їздили додому
Фото: logist.today

Близько 40 громадян Китаю працюють на будівництві окружної дороги в Житомирі. Більшість із них недавно відвідували батьківщину для святкування китайського Нового року.

Про це йшлося в Житомирській облдержадміністрації на засіданні тимчасової епідеміологічної комісії із захисту жителів області від коронавірусу COVID-19, інформує пресслужба ОДА.

"Авіарейсом з Дубая в Україну повертається частина працівників китайської компанії Sinohydro Corporation Limited (SCL) після святкування китайського Нового року для продовження будівництва об'їзної автодороги навколо Житомира. За даними Державної міграційної служби, до виїзду за кордон, близько 40 працівників з КНР працювало на об'єкті. 16 працівників з КНР залишалися на території України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 13 лютого прибув один працівник, якого оглянули медики. Керівництво компанії, яка будує дорогу, прийняло рішення - ізолювати працівника на 14 днів. Надалі всі інші працівники, які прибудуть із Китаю, будуть ізольовані. Протягом двох тижнів за ними спостерігатимуть медики.

"Усі госпітальні бази в Житомирській області готові до прийняття таких пацієнтів. Працівники, які повертаються з Китаю, будуть ізольовані на час спостереження за ними медиками", - заявив голова ОДА Віталій Бунечко.

Напередодні в Одесу прибув 300-метровий контейнеровоз із Китаю, в екіпажі якого є один українець. Перед самим заходом контейнеровоза до нашого порту Міністерство охорони здоров'я України заявило, що у членів екіпажу немає підозри на коронавірус СОVID-19.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram