ГоловнаСуспільствоЖиття

Хуліган, який обірвав у Києві LED-підсвітку на Алеї художників, вже кілька днів прибирає Поділ

Хлопця залучили до громадських робіт на три тижні - щонайменше по три години щодня.

Хуліган, який обірвав у Києві LED-підсвітку на Алеї художників, вже кілька днів прибирає Поділ
Фото: podil.kyivcity.gov.ua

20-річного хлопця з Київської області, який уночі проти 29 січня обірвав LED-підсвітку перил на Алеї художників, залучили до громадських робіт і він вже кілька днів прибирає туристичні об'єкти і вулиці столичного Подільського району.

Про це повідомив пресцентр КМДА з посиланням на опубліковане відео мера Києва Віталія Кличка, де видно, як хлопець працює на благо міста.

"Поліція затримала молодика та ще кількох його «сподвижників» оперативно. А я тоді сказав, що наполягатиму, аби тих, у кого «сверблять» руки, псувати міське майно, залучали до громадських робіт на користь міста", - зазначив Кличко.

Хлопця притягнули до відповідальності у вигляді громадських робіт на три тижні - щонайменше по три години щодня. Він уже попрацював на Алеї художників, де відмивав написи з перил; згрібав листя у сквері на Контрактовій площі і прибирав сніг біля кінотеатру "Жовтень" і чистив схили біля пам'ятника Магдебурзькому праву.

"Я вважаю, що це буде гарним уроком і для хлопця, і для інших потенційних вандалів. Бо не можна паплюжити те, що створено для громади і гостей Києва!" - додав мер.

Нагадаємо, у жовтні правоохоронці встановили особу вандала, який обмалював фарбою меморіальний комплекс жертв Голокосту у Кіровоградській області, побудований на місці страти нацистами понад дев'ятисот євреїв під час Другої світової війни.

Ним виявився житель Києва. За його місцем проживання правоохоронці вилучили речові докази, які підтвердили його причетність до цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram