ГоловнаСуспільствоОсвіта

Уряд додатково направив 2,2 млрд грн на зарплати вчителям

Рішення ніяк не вплине на вчителів, яким і до цього виплачували усі надбавки і премії.

Уряд додатково направив 2,2 млрд грн на зарплати вчителям
Фото: dv-gazeta.info

Уряд України додатково направив 2,2 млрд гривень для виплати зарплат вчителям. Про це сказано у повыдомленні пресслужби Міністерства освіти і науки.

"Виплата коштів педагогам вперше здійснюватиметься з розрахунку реальної кількості учнів, а не за минулорічними даними. Це рішення було прийнято сьогодні на засіданні Кабміну", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку зі збільшенням фінансування бюджети міст обласного значення збільшаться на 933,6 млн грн, районні бюджети збільшаться на 588,4 млн грн, бюджети об'єднаних територіальних громад - на 712,3 млн грн.

«Хочу підкреслити, що це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада і до цього виплачували всі надбавки і премії. До таких міст, наприклад, належить Київ. Водночас, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку», - додала міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Нагадаємо, завдяки прив'язці зарплати вчителів до кількості учнів, уряд хоче уникнути ситуації, коли школам, в яких навчається багато дітей, видають на забезпечення освітнього процесу менше грошей, ніж потрібно.

У грудні минулого року повідомляли, що уряд скасував постанову про мінімальну зарплату вчителів у розмірі 3 прожиткових мінімумів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram