ГоловнаСуспільствоЖиття

Українців з Китаю евакуйовуватиме SkyUp, екіпаж і літак вже готовий

Літак вилетить о 5 ранку відразу після того, як отримає команду від МОЗ.

Українців з Китаю евакуйовуватиме SkyUp, екіпаж і літак вже готовий
Фото: facebook/Skyup-airlines

Українська авіакомпанія SkyUp здійснить спеціальний рейс в Ухань для евакуації українців, однак дата наразі не відома. Про це повідомили "Громадське" у пресслужбі перевізника.

У SkyUp також підкреслили, що літак і екіпаж вже готові до вильоту, зараз вони чекають команду з МОЗ.

"Літак вилетить о 5 ранку відразу після того, як ми отримаємо команду від МОЗ. Зараз точної дати немає. Попередньо йшлося про те, що рейс буде на цьому тижні, але конкретної дати і часу немає. Щойно літак вилетить - МОЗ спільно зі SkyUp дасть брифінг, де і повідомимо усі деталі евакуації", - повідомили у компанії.

Літак буде один, він також зробить зупинку у Алматі. Точну тривалість польоту повідомити не можуть.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу у Кабінеті Міністрів у свою чергу сказав, що евакуація - "питання днів".

"Ми продовжуємо шукати можливості провести евакуацію таким чином, щоб не створити додаткових ризиків для населення. Там є тонкощі з тим, як поводиться ця інфекція. Щойно ми будемо на 100% впевнені, що евакуація не створить ризики занесення інфекції і поширення на території Україна, ми миттєво проведемо. Це питання днів. Літак готовий, кілька об'єктів визначені, куди може бути проведена евакуація, готується схема розміщення", - зазначив він.

Нагажаємо, евакуація українців з китайської провінції Хубей має відбутися 11 лютого, проте її відклали на невизначений термін. 50 осіб, які попередньо погодилися на евакуацію в Україну, мають підписати інформовану згоду на карантин. Окрім того, залишається відкритим питання, де вони перебуватимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram