ГоловнаСуспільствоВійна

Жителів окупованої частини Луганської області шантажують через відмову від "паспортів" "ЛНР"

Вони не можуть без них отримати роботу.

Жителів окупованої частини Луганської області шантажують через відмову від "паспортів" "ЛНР"
Фото: trueinform.ru

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом примусової "паспортизації" населення тимчасово окупованої частини Луганської області.

Ватажки терористичної організації "ЛНР" проводять політику примусу місцевих жителів отримувати "паспорти" псевдодержавного утворення, повідомили в пресслужбі СБУ.

"Обов'язкова наявність фейкових "документів" є умовою отримання соціальних виплат і працевлаштування у сферах освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та інших. Відмова від оформлення "документа" є приводом для дискримінації та репресій", - додали в СБУ.

Нав'язування так званих паспортів підсилює залежність населення від окупаційної адміністрації "ЛНР", таким чином, за даними Служби безпеки України, створюється система придушення громадянської непокори.

"За даними СБУ, видача "паспортів" "ЛНР" також є засобом легалізації на тимчасово окупованій території Луганської області найманців, які прибули з Росії", - підсумували в СБУ.

Дії ватажків "ЛНР" кваліфікували за ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України як порушення звичаїв війни.

Нагадаємо, в лютому прокуратура відкрила кримінальне провадження через примусову "паспортизацію" українців, що здійснюється представниками окупаційної адміністрації в Луганській області. За попередніми даними, "паспорти" "ЛНР" отримали понад 200 000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram