ГоловнаСуспільствоПодії

Через неправдиве повідомлення про мінування поїзда "Трускавець - Дніпро" затрималися 13 потягів

Сума завданих збитків становить майже 60 тис. грн.

Через неправдиве повідомлення про мінування поїзда "Трускавець - Дніпро" затрималися 13 потягів
Архивное фото
Фото: Александр Рудоманов

У середу, 12 лютого, через неправдиве повідомлення про мінування поїзда сполученням Трускавець - Дніпро було затримано 13 потягів. Затримки становили від 15 хвилин до 1,5 години.

Про це повідомляють на сайті "Укрзалізниці".

"Сьогодні о 03:15 на станції Городище був зупинений пасажирський поїзд №42 сполученням Трускавець - Дніпро. Чергова по вокзалу станції ім. Т. Шевченка отримала інформацію, що на гарячу лінію 102 зателефонував невідомий і повідомив про замінування цього поїзда. 700 пасажирів (серед яких маленькі діти) вночі були оперативно евакуйовані. Через чийсь дурний жарт вони три години під дощем були змушені чекати на дозвіл продовжити поїздку", - йдеться в повідомленні.

Після перевірки інформація про замінування не підтвердилася.

Сума завданих збитків від затримки поїздів по філії становить майже 60 тис. Гривень.

Нагадаємо, Кримінальний кодекс України містить окрему статтю - №259 - про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років позбавлення волі, якщо злочин скоєно вперше, і до восьми років, якщо вдруге.

У грудні минулого року Кабмін ініціював посилення відповідальності для людей, які здійснюють неправдиві заяви про мінування суспільно важливих об'єктів. Повідомлялося, що покарання для псевдомінерів передбачатиме обов'язкову конфіскацію майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram