ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальника Одеського СІЗО і ще двох співробітників звільнено з посад

Вони фігурували в журналістському розслідуванні про корупцію.

Начальника Одеського СІЗО і ще двох співробітників звільнено з посад
Фото: Денис Малюська / Facebook

Трьох співробітників Одеського слідчого ізолятора, які фігурували в розслідуванні журналістів, звільнено із займаних посад.

Про це повідомляють на сторінці Міністерства юстиції у фейсбуці.

"Трьох співробітників Одеського СІЗО, які фігурували в розслідуванні журналістів "Слідство.Інфо", звільнили з посад. Йдеться про начальника СІЗО Володимира Шевченка, його заступника Валентина Слабинського, а також співробітника оперативного відділу Олександра Торзюка", - повідомив заступник міністра юстиції Віталій Василик .

За його словами, з моменту виходу фільму-розслідування про цих посадових осіб запрацювала внутрішня безпека. При цьому їх не вдавалося звільнити раніше, оскільки вони перебували на лікарняних.

Як раніше повідомляли журналісти "Слідство.Інфо", співробітник СІЗО Олександр Торзюк дозволяв в'язням, обвинуваченому в особливо тяжкому злочині, вільно пересуватися на волі, зустрічатися з людьми за межами ізолятора, користуватися мобільним телефоном і отримувати незаконні передачі.

У той самий час заступник начальника СІЗО Валентин Слабинський є офіційно підозрюваним у вимаганні грошей від в'язнів, а начальника СІЗО Володимира Шевченка підозрюють у корупції.

Нагадаємо, наприкінці січня міністр юстиції Денис Малюська відвідав Одеський слідчий ізолятор. Він окреслив низку проблем в утриманні затриманих, а також повідомив про плани протягом місяця-двох подати законопроєкт, який дозволить відфільтрувати з в'язниць "тих, чиє перебування там недоречне".

3 лютого повідомлялося, що в Одеському СІЗО через дії адміністрації загинув в'язень. У його камеру незаконно допустили двох в'язнів, які його побили.

У березні минулого року двох співробітників Одеського СІЗО затримали за систематичне хабарництво. Вони поміщали в'язнів у карцер і вимагали гроші.

У травні 2019 року суд визнав винним і засудив до довічного ув'язнення обвинуваченого в убивстві співробітниці Одеського СІЗО Василя Чемериза. За даними слідства, 17 серпня 2017 року Чемериз, перебуваючи під вартою в СІЗО, в приміщенні свинарника на території установи завдав трьох ударів ножем молодшій інспекторці II категорії відділу режиму і охорони Олені Порошенко, від яких вона померла. Після цього він розчленував тіло, сховав його в баку для сміття, який викотив до адміністративної території установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram