ГоловнаКультура

Суд визнав незаконним звільнення Олександра Ройтбурда з поста директора музею

Суддя постановив скасувати рішення обласної ради.

Суд визнав незаконним звільнення Олександра Ройтбурда з поста директора музею
Александр Ройтбурд
Фото: Макс Левин

Звільнення українського художника Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею суддя Приморського районного суду Одеси Денис Донцов визнав незаконним.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Позов задовольнити частково - визнати незаконним і скасувати рішення обласної ради, - оголосив суддя. - Часткове задоволення пов'язане з тим, що позивач продовжував виконувати свої обов'язки".

Сам художник заявив, що "не хоче війни з обласною радою", а хоче, щоб це рішення суду стало приводом для встановлення нормальних робочих відносин.

Судове засідання неодноразово переносили через неявку представників юридичного управління обласної ради. На засіданні 10 лютого делегували заступника начальника юридичного управління облради Олександра Сосніна.

Нагадаємо, 4 вересня 2019 року Одеська облрада проголосувала за дострокове розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. Він одразу заявив, що буде оскаржувати це рішення в суді. Одеська обласна держадміністрація при цьому не стала розривати контракт з художником, і він продовжував виконувати свої обов'язки директора.

Міністерство культури назвало рішення облради безпідставним.

В Одесі проводили акцію на підтримку Ройтбурда, на яку зібралося більш ніж тисяча людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram