ГоловнаСуспільствоПодії

Через негоду в Україні знеструмлено 47 населених пунктів у трьох областях

Також на дорогах підрозділи ДСНС допомогли відбуксирувати 116 застряглих автомобілів.

Через негоду в Україні знеструмлено 47 населених пунктів у трьох областях
Фото: EPA/UPG

У результаті ускладнення погодних умов (шквальний вітер, налипання мокрого снігу) станом на ранок середи знеструмлено 47 населених пунктів у трьох областях України.

Про це повідомляють на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 12 лютого залишаються знеструмленими 47 населених пунктів у трьох областях, а саме: Івано-Франківська - 41, Київська - 3 і Чернівецька - 3", - йдеться в повідомленні.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Також у ДСНС зазначають, що для забезпечення проїзду на дорогах від "Укравтодору" залучено 1 348 працівників і 988 одиниць техніки.

"Підрозділами ДСНС надано допомогу в буксируванні 116 транспортних засобів, у яких перебували 246 осіб, прибрано 20 повалених дерев. Усього від ДСНС залучали 303 чол. особового складу і 80 од. техніки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Львівській області через сильні пориви вітру знеструмило 170 населених пунктів.

10 лютого сильний вітер призвів до перебоїв у залізничному сполученні на заході України. Зокрема, вітер повалив дерева і пошкодив елементи залізничної інфраструктури на станції Верхнє Синьовидне, перегонах Самбір - Дубляни - Дрогобич, Любінь Великий - Комарно - Коропуж, Персенківка - Старе Село. Також на значній території України погіршилася погода, було оголошено штормове попередження. У західних областях швидкість вітру сягала 30 метро за секунду, на високогір'ї Карпат - 35-40 м/с.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram