ГоловнаСуспільствоПодії

Двох керівників Одеського СІЗО затримали за систематичне хабарництво

Арештантів поміщали в карцер і вимагали гроші.

Двох керівників Одеського СІЗО затримали за систематичне хабарництво
Двух руководителей Одесского СИЗО задержали за систематическое взяточничество
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарах двох керівників Одеського слідчого ізолятора, які вимагали від засуджених та їхніх родичів неправомірну вигоду за "пом'якшення" умов відбування покарання. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що посадові особи для тиску над затриманими утримували їх у карцері або переводили в камери, де їм погрожували фізичною розправою від "смотрящих", які співпрацювали з адміністрацією закладу

"Під час досудового слідства правоохоронці задокументували факт утримання в карцері одного з підозрюваних, з якого зловмисники вимагали дві тисячі доларів США. Його родичі повинні були перерахувати цю суму на банківську картку", - повідомили в СБУ.

Також правоохоронці розповіли, що під час попередньої перевірки картки на неї тільки за минулий рік було перераховано понад 2,3 млн гривень.

Служба безпеки провела обшуки за місцем проживання та роботи підозрюваних. У них були вилучені банківські картки, мобільні телефони, тисяча доларів, шістдесят тисяч гривень та документація, яка підтверджує факт протиправних дій.

Двох зловмисників затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, у Дніпрі заступника начальника колонії затримали під час давання $500 хабара поліцейському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram