ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму "суд" продовжив арешт фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" Сейтосманову

Засідання проходило в закритому режимі.

У Криму "суд" продовжив арешт фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" Сейтосманову
Фото: Портал Крымских Новостей

"Ленінський райсуд Севастополя" продовжив до 7 травня арешт фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Енвера Сейтосманова. Про це повідомила "Кримська солідарність" на сторінці в Facebook увечері 1 березня.

Слідчий наполіг, щоб засідання проходило в закритому режимі, мотивуючи клопотання тим, що Сейтосманова звинувачують у "тероризмі" і це "може нашкодити слухачам". Після чого суддя задовольнив клопотання, а запобіжний захід було продовжено.

Нагадаємо, Енвера Сейтосманова, двоюрідного брата фігуранта севастопольської справи "Хізб ут-Тахрір" Нурі Прімова, в травні 2018 року вивезли з власного будинку в селищі Тилове під Севастополем люди без розпізнавальних заків. Йому інкримінують участь у діяльності терористичної організації (ч. 2 ст 205.5 КК РФ). 

Сім'я Сейтосманових - мусульмани. У 2015 році у Ернеста Сейтосманова проходив обшук у зв'язку з Севастопольською "справою Хізб ут-Тахрір". Тоді чотирьох севастопольців - Руслана Зейтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваїтова і Нурі Прімова - заарештували і згодом засудили за терористичною статтею.

"Хізб ут-Тахрір" - міжнародна мусульманська політична організація. Її офіційно декларованою метою є встановлення ісламської держави і мусульманського способу життя. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, помістивши у список об'єднань, названих терористичними. В Україні та інших країнах вона може діяти легально.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram