ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція викрила осквернителя меморіалу пам'яті жертв Голокосту в Кіровоградській області

Йому повідомили про підозру.

Поліція викрила осквернителя меморіалу пам'яті жертв Голокосту в Кіровоградській області

Правоохоронці встановили особу вандала, який розфарбував меморіальний комплекс жертв Голокосту в Кіровоградській області, побудований на місці страти нацистами більш ніж 900 євреїв під час Другої світової війни. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції Кіровоградської області.

Ним виявився житель Києва. За місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили речові докази, які підтвердили його причетність до протиправної діяльності.

На цей момент чоловікові повідомлено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) і ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання) КК України.

Розслідування триває.

Нагадаємо, 16 вересня вандали осквернили пам'ятник жертвам Голокосту в Миколаївській області. На місці злочину залишили записку, в якій згадали президента Зеленського.

Наприкінці серпня повідомляли, що в Миколаївській області вандали видряпали свастику на пам'ятнику жертвам Голокосту. На тому місці розстріляли 7 тис. євреїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram