ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув один український військовий

Кількість обстрілів зросла до 41.

На Донбасі загинув один український військовий
Фото: EPA/UPG

За минулу добу збройні формування Російської Федерації і її найманці 41 раз порушили режим припинення вогню, в результаті чого загинув один український військовий. Про це повідомляє штаб ООС.

"Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї", - сказано у повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вчинив 19 обстрілів позицій Об'єднаних сил: чотири рази поблизу Новотроїцького - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, по два рази біля від Водяного і Павлополя - зі стрілецької зброї; тричі поблизу Пищевика - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї, двічі біля Авдіївки - з міномета калібру 120 мм і стрілецької зброї; поблизу Пісок - з міномета калібру 82 мм; неподалік від Верхньоторецька - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї, поблизу Березового - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; поблизу Кам'янки - з гранатометів і стрілецької зброї; біля Новогнатівки - з автоматичного гранатомета; неподалік Мар'їнки - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник вчинив 21 обстріл: п'ять разів неподалік від Луганського - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів і стрілецької зброї; чотири рази біля Кримського - з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї; тричі поблизу Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм і гранатометів різних систем; три рази біля Горіхового - з гранатометів і стрілецької зброї; неподалік від Південного - з міномета калібру 120 мм, станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї; неподалік від Троїцького - з міномета калібру 82 мм; поблизу Зайцева і Хутора Вільного - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; у районі Золотого - з ручного протитанкового гранатомета; поблизу Попасної - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

"В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення, не сумісне з життям", - йдеться у ранковому зведенні.

Від початку поточної доби окупанти вже тричі порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вчинив один обстріл позицій ООС: неподалік від Павлопполя - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил: у районі Зайцевого - з міномета калібру 82 мм і біля Кримського - з озброєння БМП і стрілецької зброї.

Від початку поточної доби втрат з української сторони не було.

Нагадаємо, з 29 жовтня набуде чинності новий порядок перетину лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями у Донецькій і Луганській областях. Згідно з ним, діти зможуть перетинати лінію розмежування виключно за паспортом, закордонним паспортом або проїзним документом дитини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram