ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області застрелили іноземця, який поранив чотирьох правоохоронців (оновлено)

Нацполіція опублікувала відео спецоперації.

Сьогодні, 2 жовтня, в селі Хотянівка Київської області поліцейські застрелили зловмисника, який 10 днів тому в Оболонському районі Києва стріляв у спецназівців і поранив двох працівників КОРДу. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Затриманий виявився громадянином Грузії, якого засуджено на території іншої держави до 22-х років позбавлення волі за створення банди, викрадення людей і зберігання вогнепальної зброї.

Фото: npu.gov.ua

Під час спецоперації правоохоронці прибули до будівельного вагончика, де міг перебувати зловмисник, і запропонували йому здатися. Однак замість цього чоловік почав стріляти в правоохоронців з двох пістолетів.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

У відповідь поліцейські застосували табельну зброю і ліквідували стрілка. При цьому правопорушник поранив двох спецназівців, їх доставили в лікарню для надання необхідної допомоги.

Оновлення. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом убивства громадянина Грузії, слідчі перевіряють законність застосування зброї правоохоронцями.

Оновлення. Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що загиблий злочинець був спеціально відправлений в Україну - збирати інформацію про нього і його оточення. Про це він повідомив у фейсбуці.

"При мені в Грузії цей Чічіашвілі був засуджений до 22 років ув'язнення, але був відпущений в 2013 році за наказом Іванішвілі. Останніми роками він був відправлений в Україну зі спеціальною місією - його скерували в Одесу збирати інформацію про мене і моє оточення, про що нас попередили наші джерела в українських правоохоронних органах. Варто вивчити питання його зв'язку з грузинськими спецслужбами, які своєю чергою безпосередньо контролюють їхні російські колеги", - сказав Саакашвілі.

Національна поліція також оприлюднила відео спецоперації, а глава НПУ Андрій Крищенко заявив, що після перегляду ролика ні в кого не буде сумнівів у законності дій поліцейських, які застосували зброю на ураження.

"Держбюро розслідувань початло кримінальне провадження за фактом умисного вбивства, щоб перевірити правомірність дій поліцейських. Я ж своєю чергою призначив службове розслідування, і всі матеріали, зокрема відео проведення операції, будуть передані ДБР", - наголосив Крищенко.

Він також додав, що Чічіашвілі був дуже небезпечним злочинцем, а українські поліцейські під час проведення операції проявили сміливість і професіоналізм.

Нагадаємо, в березні цього року у Вінницькій області пасажир автомобіля з литовською реєстрацією стріляв у поліцейських після того, як ті виявили у водія патрони. Водію та його пасажиру вдалося втекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram