ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський аеропорт став мільйонником

10 років тому пасажиропотік становив менше ніж 200 тис. осіб на рік.

Харківський аеропорт став мільйонником
Фото: Макс Левин

У середу, 2 жовтня, міжнародний аеропорт "Харків" вперше у своїй історії став мільйонником. Мільйонним пасажиром виявився 25-річний Даніель Червоний, який прилетів з батьками рейсом Стамбул-Харків авіакомпанії Turkish Airlines.

Про це повідомляється на сайті аеропорту.

Про те, що хлопець став мільйонним пасажиром, сім'я дізналася ще на борту літака - екіпаж оголосив про це по гучному зв'язку. А вже біля трапу мільйонного пасажира зустріла команда аеропорту і авіакомпанії з квітами і подарунками.

Також родина Даніеля отримала від Turkish Airlines сертифікат на безкоштовні квитки для трьох осіб з будь-якого напрямку в обидві сторони, а від аеропорту - право на безкоштовне обслуговування у VIP-терміналі, а також сертифікат на 50 тис. гривень.

"10 років тому, у 2009 році, коли в аеропорту функціонував тільки старий термінал, а пасажиропотік становив менше ніж 200 тис. осіб на рік, ми ледь могли уявити, що перетнемо позначку 1 мнл пасажирів. Ця мета нам здавалася дуже далекою. Але сьогодні її нарешті досягнуто. І це не межа для нас. Ми вдячні тим пасажирам, які обирали аеропорт "Харків" протягом цих років", - зазначив генеральний директор компанії-оператора аеропорту "Нью Системс АМ" Володимир Васильченко.

Нагадаємо, у грудні 2017 року аеропорт "Львів" вперше з 1991 року прийняв мільйон пасажирів. Раніше такі обсяги пасажиропотоку також часто були у аеропортів Донецька і Сімферополя. Зараз перший повністю зруйновано, а другий - непідконтрольний Україні через анексію Криму Росією, він офіційно вважається непрацюючим.

У вересні 2018 року аеропорт "Одеса" прийняв мільйонного пасажира на півтора місяця раніше, ніж у 2017 році.

А у грудні минулого року у "Борисполі" приземлився літак з 20-мільйонним українським пасажиром у 2018 році. Ним став семирічний Дмитро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram