ГоловнаПолітика

Аваков засудив протести проти повернення українців з Уханю

"Якщо ми думаємо про своїх громадян, ми повинні цих людей забрати і врятувати".

Аваков засудив протести проти повернення українців з Уханю

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков засудив протести українців проти повернення в Україну українців з Уханю, де бушує епідемія коронавірусу COVID-19. Про це він сказав у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Також міністр розповів, що впродовж останніх днів меседж не пускати українців з Китаю поширюється і в соціальних мережах.

"Вони закликають: "Не допустимо коронавірус в Україні! Ні", - заявляє сесія селищної ради ... "Ми не допустимо цих людей до нас, тому що вони несуть з собою вірус". Або збирають сесію обласної ради: "Ми не впустимо цих людей до нас". У цей момент мені соромно, і я хочу цих людей запитати: "А ви кого збираєтеся не впустити в Україну? Людей, які потрапили в біду, в епіцентр однієї з найбільших катастроф, яка сталася? Українців, які попросили у своєї країни підтримки? Кого не впускати? 8-річного хлопчика Сашу з Маріуполя, його батьків, трьох 19-річних дівчат з Харкова і Львова, хлопця з Чернівців? Кого? Україна тільки тоді Україна, тільки тоді Держава, коли думає про своїх громадян. Ми не багаті, у нас немає мільйонів, у нас немає широкофюзеляжних літаків, які літають по всьому світу, але в нас є совість. І якщо ми думаємо про своїх громадян, ми повинні цих людей забрати і врятувати", - зазначив Арсен Аваков.

Нагадаємо, в останні кілька днів у селищах Шкло (Львівська область) і Микулинці (Тернопільська область) пройшли мітинги проти розміщення евакуйованих українців у місцевих санаторіях. Президент Володимир Зеленський заявив: якщо політики будуть підбурювати місцевих жителів протестувати, він поселить евакуйованих з Китаю українців в особняки в Кончі-Заспі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram