ГоловнаПолітика

Жителі львівського селища вийшли на мітинг через чутки про розміщення в місцевому санаторії українців з Китаю

Жителі Шкла бояться коронавірусу.

Фото: lmn.in.ua

Жителі львівського селища Шкло вийшли на мітинги через чутки, що евакуйованих із Китаю українців можуть розмістити в місцевому санаторії.

Інформація про це з'явилася в ЗМІ в суботу, 15 січня. Зокрема, про це написав у фейсбуці колишній керівник Яворівської районної адміністрації Ігор Самардак: "Це правда??? Максим Козицький [голова Львівської обладміністрації], прокоментуйте. У санаторій "Шкло" хочуть привезти українців з Китаю на спостереження!!! Всі б'ють на сполох!!! Козак [директор санаторію] хоче заробити бабло і сказав, що санаторій розташований далеко від населеного пункту в лісі. Просто жах!! [у неділю] о 14:00 збираються люди біля селищної ради на обговорення питання, тому що в середу вони повинні бути тут".

16 лютого в Шклі відбулася позачергова сесія селищної ради за участю голови райадміністрації Андрія Шумського.

Він офіційно заявив, що евакуйованих українців не будуть розміщувати на карантин не тільки на території санаторію "Шкло", а й на території Яворівського району в цілому.

"Прошу вас припинити панікувати. Інформація, яка поширюється, - фейкова. Все проводилося без всякої документації. До того ж санаторій не відповідає потрібним критеріям. А позиція обласної та районної рад - не допустити поселення людей на карантин у Шклі. Якщо це станеться, повірте мені, я сам там буду", - цитує Шумського львівське видання LMN.

Фото: lmn.in.ua

У заяві Яворівської районної ради йдеться, що санаторій "Шкло" не відповідає критеріям, необхідним для карантину. "Яворівська районна рада вважає, що санаторій не може приймати таку категорію людей, оскільки навколо санаторію проживає велика кількість людей. Для безпеки жителів району перебування евакуйованих неприпустиме. Ця позиція озвучена керівництву Львівської області", - заявила райрада.

Голова Львівської обладміністрації Максим Козицький теж назвав неправдою інформацію про карантин евакуйованих з Китаю українців у санаторії "Шкло".

"На сьогодні немає ніяких доручень від МОЗ України про підготовку об'єктів Львівської області для розміщення на карантин громадян України, які повертаються з Китаю. У разі змін ситуації громадськість поінформують", - йдеться у фейсбуці губернатора.

Він також закликав не поширювати чутки і неперевірену інформацію.

Нагадаємо, що літак по українців вирушить у Китай у вівторок, 18 лютого. Їх прибуття очікується 19 лютого. Разом з громадянами України з провінції Хубей евакуюють і декількох аргентинців.

У МОЗ заявляли, що евакуювати будуть тільки тих, у кого немає проявів хвороби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram