ГоловнаПолітика

Оприлюднено повний список ієрархів МП, які обіцяли прийти на Собор, але не з'явилися

ПЦУ підтримали тільки митрополити Оленксандр і Симеон.

Оприлюднено повний список ієрархів МП, які обіцяли прийти на Собор, але не з'явилися
Фото: пресс-служба президента

Стали відомі імена всіх десяти можновладних ієрархів Української православної церкви Московського патріархату, які спочатку погодилися взяти участь у Помісному об'єднавчому Соборі 15 грудня 2019 року, але потім не з'явилися.

Список опубліковано в телеграм-каналі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної.

«Пам'ятаєте, рік з невеликим тому я писала: на Помісному об'єднавчому Соборі ПЦУ очікували десятьох високопоставлених ієрархів МП. Десятьох. Які вже тоді готові були підтримати ПЦУ. Для них було заготовлено навіть таблички з регаліями, виділені окремі місця в залі. Прибули лише двоє -Олександр Драбинко й Симеон Вінницький. Інші... у кожного були свої причини... на жаль... ", - написала Соня Кошкіна.

Шеф-редактор уточнила, що цей список якийсь час тому з'явився на одному не дуже відвідуваному тематичному сайті. 

Серед зазначених у списку представників УПЦ МП - дванадцять ієрархів, двоє мирян та архімандрит і диякон.

Зі списку випливає, що на об'єднавчий собор обіцяли прийти, але не з'явилися вісім митрополитів: Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній (Фіалко), Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт (Бевцик), Поліський і Сарненський Анатолій (Гладкий), Харківський і Богодухівський Онуфрій (Легкий), Чернівецький і Буковинський Мелетій (Єгоренко), Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник) і Мукачівський та Ужгородський Феодор (Мамусаєв), - а також архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет (Звєрєв) і єпископ Золотоніський, вікарний архієрей Іоанн (Вахнюк).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram