ГоловнаПолітика

Порошенко назвав "п'яту колону" однією з головних загроз для України

Політик заявив, що нинішня влада сприяє "детоксикації" Путіна.

Порошенко назвав "п'яту колону" однією з головних загроз для України
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Колишній президент Петро Порошенко вважає, що головні загрози для України на сьогодні - це внутрішня п'ята колона, яка працює за гроші кремля, та ерозія світової проукраїнської коаліції.

Про це він сказав у інтерв'ю польській Gazeta Wyborcza.

"Сьогодні є дві загрози. Перша - п'ята колона, на яку йде безліч грошей. На купівлю медіа, створення порталів, каналів і груп у соціальних мережах, підкуп політиків. Мовиться про породження хаосу всередині країни, щоб утвердилася думка, що Росія - це нічого страшного", - сказав Порошенко.

На його думку, в умах українців намагаються посіяти сумніви в оцінці Революції Гідності, необхідності інтеграції з Євросоюзом та НАТО.

"Друга небезпека - ерозія світової солідарності з Україною. Створення проукраїнської коаліції потребувало величезних зусиль. Нашим великим досягненням була двопартійна підтримка України в Конгресі США й допомога з Білого дому. І ніхто не заявляв, що це залежить від того, чи Україна виконає ще якісь умови, крім реформування держави", - сказав Порошенко.

Він вважає, що нинішня влада шле Європі "фальшиві сигнали" у вигляді дзвінків Путіну на Новий рік. "Так чому ж інші президенти не можуть дзвонити в Москву з поздоровленнями, якщо це робить президент країни, солдати якої щодня гинуть від російських куль", - зазначив Порошенко.

"Протягом п'яти років Путін був токсичним, нерукостискальним за невеликими винятками. Тепер ми бачимо процес «детоксикації» Путіна: «А поїдемо до нього на святкування 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі». Президент Макрон заявив, що агресія Росії проти України - не привід, щоб не підтримувати коректних відносин з Москвою. До чого це призводить? Досить поглянути на те, що сталося з Грузією 2008 року. Там «токсичність» Путіна непокоїла світ усього п'ять місяців, ми змогли це зберігати п'ять років. А тепер починає переважати погляд, що потрібно забути про анексію Криму. Це неправильний шлях", - попередив Порошенко.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram