ГоловнаПолітика

Зеленський про розмову з Трампом: колись я мріяв бути популярним у США, але не настільки

Президент пожартував, що "готовий до ще однієї телефонної розмови з Трампом".

Зеленський про розмову з Трампом: колись я мріяв бути популярним у США, але не настільки
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський готовий провести ще одну телефонну розмову з президентом Дональдом Трампом. Про це він сказав під час виступу на 56-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"У моїй попередній професії, коли я був сценаристом, актором, я мріяв отримати Оскар. Я хотів бути дуже популярним у США. Що ж, зараз я дуже популярний в Сполучених Штатах. Однак такої популярності я не бажав. Єдине, що скажу: якщо це допоможе Україні, то я готовий до ще однієї телефонної розмови з паном Трампом", - сказав Зеленський.

Президент вважає, що скандал навколо липневої розмови з Трампом не зіпсував стосунків між Україною і США.

"У нас зараз хороші стосунки зі США. Я хочу подякувати всім: президентам, сенаторам, конгресменам, які до цього доклалися, навіть звичайним американцям - за те, що вони нас підтримують, особливо зараз, коли йде війна. Я дякую і аплодую кожній американській родині. Ми це відчуваємо. Я хочу подякувати всім: не тільки США, але і Європі. Однак прошу, допоможіть більше", - висловився глава держави.

Нагадаємо, телефонна розмова двох президентів у липні призвела до гучного політичного скандалу в Сполучених Штатах і стала причиною запуску процедури імпічменту глави держави. Члени Сенату США 5 лютого проголосували проти оголошення імпічменту. Для нього були необхідні дві третини голосів у Сенаті, більшість місць в якому посідають соратники глави Білого дому з Республіканської партії.

Однак кожне з двох обвинувачень підтримали менш ніж половина сенаторів. Обвинувачення у зловживанні владою було пов'язане з телефонною розмовою Трампа і Зеленського, а обвинувачення в перешкоджанні розслідуванню Конгресу - зі спробами президента США перешкодити наданню свідчень і заблокувати доступ до деяких запитаних демократами документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram