ГоловнаПолітика

Корнієнко: 90% фракції "Слуги народу" підтримують ринок землі

"У нас є позиція фракції, і є підтримка цієї позиції більшістю депутатів".

Корнієнко: 90% фракції "Слуги народу" підтримують ринок землі
Александр Корниенко
Фото: Макс Левин

Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що більшість депутатів фракції вирішили підтримати запуск ринку землі.

Про це він сказав кореспонденту LB.ua перед з'їздом партії.

Він нагадав, що у фракції існує правило: якщо 70% підтримують законопроєкт, то вся фракція повинна проголосувати. "Там було більш ніж 70%, там було 90%", - сказав Корнієнко. У "Слуги народу" у Верховній Раді 248 депутатів, 90% - це 223 голоси.

Корнієнко не відповів, чи означають його слова те, що в Раді є достатня кількість голосів за введення ринку землі.

"Ми не говоримо категоріями, є голоси чи ні. У нас є позиція фракції, і є підтримка цієї позиції більшістю депутатів. Як відбуватиметься голосування, залежить від багатьох чинників, зокрема від гігієнічно-побутового чинника. Якщо це буде о третій годині ночі - буде складніше зібрати депутатів. Якщо в робочому порядку - ну, легше, так. Плюс цього тижня три або чотири людини їдуть до Парламентської асамблеї ОБСЄ. Вони-то за землю, - Потураєв, наприклад, взагалі адепт", - сказав Корнієнко.

Корнієнко також висловив сподівання, що опозиція погодиться прискорити розгляд законопроєкту.

"Парламент не може три місяці розглядати одне питання у країні, що воює... Ми подивилися на реальну швидкість - 218 поправок за два дні. Якщо подивитися за годинами - це приблизно 60-70 правок за годину. Далі математика все одно приводить нас до 3-5 пленарних тижнів", - сказав він.

Нагадаємо, в першому читанні законопроєкт про землю ухвалили ще в середині листопада. До другого читання було подано понад 4 тисячі поправок.

Законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення передбачає відкриття ринку з жовтня 2020 року.

Він дозволяє громадянам України та українським компаніям без іноземних бенефіціарів купувати до 10 тис. гектарів землі в одні руки. Купівля дозволена тільки через безготівковий розрахунок і за підтвердження законності походження коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram