ГоловнаПолітика

Гончарук повідомив подробиці евакуації українців з Китаю

Прем'єр заявив, що евакуація запланована на 18 лютого.

Гончарук повідомив подробиці евакуації українців з Китаю

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив подробиці планованої на 18 лютого евакуації українців з Китаю.

В ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером" глава уряду заявив, що до коронавірусу влада "ставиться дуже серйозно" і вживає всіх заходів для запобігання його поширенню на території України.

"Зараз є 3-4 об'єкти, кожен з яких готується, щоб прийняти наших громадян наступного тижня. Вони 14 днів будуть під наглядом професійних фахівців", - сказав прем'єр.

Гончарук розповів, що уряд мав намір розмістити українців, яких наступного тижня мають вивезти з охопленого спалахом коронавірусу китайського міста Ухань, в санаторії. Дізнавшись про це, люди, що живуть поруч із санаторієм, обурилися.

Глава уряду заявив, що наразі невідомо, скільки часу українці повинні будуть провести в ізоляції після евакуації з Уханя.

"Чому, власне, ми такий тривалий період часу готуємося? Тому що в світі зараз різна інформація про те, як поширюється вірус, які заходи повинні бути вжиті. З'явилися публікації наукові, які говорять про те, що інкубаційний період триває не 14 днів, а більше ... І якщо на 10-й, наприклад, день у когось із людей буде виявлена ця хвороба, це означає, що карантин починається ще раз", - пояснив він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів виділив Міністерству інфраструктури 4,5 млн гривень на евакуацію громадян України та членів їхніх сімей з Уханя, осередку поширення коронавірусу COVID-19.

МОЗ анонсувало, що громадян України евакуюють з Уханя 19 лютого. Евакуацію здійснить українська авіакомпанія SkyUp. Повідомляється, що літак і екіпаж вже готові до вильоту. Літак повинен вилетіти о 5 ранку. Літак буде один, він також здійснить зупинку в місті Алмати. Точна тривалість польоту не повідомлялася.

Евакуація українців мала відбутися 11 лютого, проте її відклали на невизначений термін. 50 осіб, які попередньо погодилися на евакуацію в Україну, повинні підписати інформовану згоду на карантин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram