ГоловнаПолітика

"Завтра-післязавтра буде фінальне голосування по землі", - джерела в "Слузі народу"

"Слуг" кличуть на нараду о 19:30 в Офіс президента.

"Завтра-післязавтра буде фінальне голосування по землі", - джерела в "Слузі народу"
Фото: Макс Левин

Сьогодні о 19:30 депутати фракції "Слуга народу" проведуть засідання.

Про це LB.ua повідомило джерела у фракції.

"Завтра-післязавтра буде фінальне голосування по землі. Це принципова позиція Офісу президента... Інакше - дефолт", - сказав співрозмовник.

Інших подробиць він не повідомив.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Рада змінить графік роботи у зв'язку з коронавірусом і до 3 квітня 2020 року працюватиме в комітетах. Таким чином, два пленарні тижні (17-20 березня та 31 березня - 3 квітня) будуть перенесені на більш пізній термін.

Інших подробиць він не повідомив.

Цю саму інформацію підтвердили ще кілька джерел.

Однак президент Володимир Зеленський зажадав від Ради не йти на карантин і впроваджувати "податкову, земельну, трудову реформи".

Законопроєкт про землю прийнято в першому читанні ще в середині листопада 2019 року. До другого читання було подано більш ніж 4 тисячі правок. 5 березня повідомлялося, що депутатам залишилося розглянути 20% правок.

Законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення передбачає відкриття ринку з жовтня 2020 року. Він дозволяє громадянам України і українським компаніям без іноземних бенефіціарів купувати до 10 тис. гектарів землі в одні руки. Купівля дозволена тільки через безготівковий розрахунок і в разі підтвердження законності походження коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram