ГоловнаПолітика

Рада перенесе два пленарні тижні через коронавірус

Депутати до кінця карантину працюватимуть у комітетах.

Рада перенесе два пленарні тижні через коронавірус
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада змінить графік роботи через коронавірус і до 3 квітня 2020 року працюватиме в комітетах. Таким чином, два пленарні тижні (17-20 березня та 31 березня - 3 квітня) будуть перенесені на пізній термін.

Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков, передає кореспондент LB.ua.

"Ви всі добре поінформовані про ситуацію, яка є не тільки в Україні, але і у всьому світі. Я закликаю всіх відкласти політичні складові, щоб Верховна Рада продемонструвала єдину і консолідовану роботу і позицію щодо викликів, які стоять перед нашою державою", - заявив він.

Разумков нагадав, що вже обмежений доступ до парламенту і комітети.

"Потрібно зробити все, що можна зробити. Потрібно діяти на випередження", - додав він.

Водночас спікер анонсував позачергове засідання Верховної Ради найближчим часом.

"Є пропозиція. Завтра з 8:00 до 9:00 провести позачергове засідання Верховної Ради, де розглянути законопроєкт, який зараз розглядається урядом. І друге питання - зміни календарного плану нашої роботи", - додав Разумков.

"Буде запропонований проєкт закону, який буде пов'язаний з допомогою для всіх гілок влади для боротьби з коронавірусом. Там буде цілий комплекс заходів ... Що стосується графіка роботи Верховної Ради, то буде запропоновано змінити графік роботи. Верховна Рада не закривається, продовжує працювати. Але ми змінюємо послідовність пленарних і комітетських тижнів. І до 3 квітня 2020 ми переходимо в режим роботи в комітетах. Я мав розмову з колегами із різних фракцій і депутатських груп. Всі цю пропозицію підтримують", - зазначив він.

За словами спікера, була досягнута домовленість перерахувати кошти, передбачені на депутатську діяльність, у резервний фонд. У разі необхідності ці кошти можуть бути спрямовані на інші державні цілі.

Нагадаємо, що Верховна Рада розглядає поправки до закону про ринок землі. Пандемія коронавірусу відкладе його прийняття мінімум до квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram