ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ПриватБанк, фонд Пінчуків і Ахметов почали закуповувати апарати ШВЛ через коронавірус

У найближчі дні лікарні отримають перші 14 одиниць.

ПриватБанк, фонд Пінчуків і Ахметов почали закуповувати апарати ШВЛ через коронавірус
Фото: privatbank.ua

ПриватБанк запустив благодійну програму "Дихай! Разом проти коронавірусу" для закупівлі апаратів штучної вентиляції легенів, кисневих концентраторів та інших засобів, які допомагають пацієнтам швидше одужати.

Як повідомляють на сайті установи, перші чотири апарати 17 березня передадуть лікарням Києва, Одеси і Лисичанська.

Благодійні внески можна робити через мобільну і вебверсію Приват24, у банкоматах і терміналах самообслуговування і на сайті ПриватБанку.

Мінімальний розмір допомоги не обмежений. Усі зібрані кошти автоматично надходять на спеціальний рахунок для термінового придбання апаратів штучної вентиляції легенів та іншого необхідного обладнання лікарням українських міст.

Благодійні фонди Віктора Пінчука та Олени Пінчук зі свого боку повідомили, що вже купили 10 апаратів штучної вентиляції легенів.

Медичне обладнання вже є в Україні і днями буде встановлено в лікарнях. По одному апарату ШВЛ буде направлено в лікарні Волинської, Донецької, Закарпатської, Львівської, Луганської, Одеської та Чернівецької областей, ще три апарати - в лікарні Києва.

Оновлено. На сайті Фонду Ріната Ахметова також повідомляють про закупівлю трьох апаратів штучної вентиляції легенів SERVO-I UNIVERSAL і SERVO AIR і кисневих концентраторів для них, які передано Міністерству охорони здоров'я. А також про передачу ізоляційного мобільного бокса для транспортування інфекційних хворих, захисного біологічного і протихімічного костюма з фільтрувально-вентиляційною установкою, захисних одноразових комбінезонів, інфрачервоних термометрів з лазерною указкою, захисних масок.

Апарати ШВЛ є ключовим елементом у лікуванні пацієнтів з коронавірусом, які мають важкі ускладнення дихальної системи і потребують госпіталізації.

Нагадаємо, що раніше про виділення 25 млн гривень повідомила "Нова пошта". Її допомога призначена для лікарень у Полтаві і Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram