ГоловнаПолітика

У райсуді Херсона повідомили про спробу встановити спецтехніку спостереження

Невідомі відімкнули центральні двері і кабінет судді.

У райсуді Херсона повідомили про спробу встановити спецтехніку спостереження
Архивное фото
Фото: Детектор медіа

Суддя Генічеського районного суду Херсонської області Олена Крапівіна повідомила, що в ніч з 12 на 13 березня невідомі особи проникли в приміщення суду, відімкнули центральні двері приміщення і її службового кабінету і намагалися там установити спеціальну техніку для спостереження.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Уночі охоронець суду викликав суддю і її помічника. Крапівіна побачила, що двері її кабінету відчинено, пошкоджену стіну, зроблено отвори, ззовні кабінету було пошкоджено розподільну коробку енергопостачання, були оголені дроти. За словами співробітників поліції і служби охорони, сигналізацію відімкнули о 20:00 12 березня.

На думку Крапівіної, такі дії свідчать про можливе встановлення в службовому кабінеті спеціальної техніки спостереження і про підготовку провокації злочину.

Суддя вважає, що такі дії невідомих осіб мають ознаки впливу на суд, що передбачає відповідальність за статтею 376 Кримінального кодексу (втручання в діяльність судових органів), про що Крапівіна повідомила у Вищу раду правосуддя і генеральному прокуророві.

Нагадаємо, в січні було з'ясовано, що інженер відділення ДП "Інформаційні судові системи" три місяці таємно записував аудіо в приміщеннях Державної судової адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram