ГоловнаСуспільствоЖиття

21 тис. респіраторів намагалися вивезти через аеропорт у Херсоні

Це четвертий подібний випадок за тиждень.

21 тис. респіраторів намагалися вивезти через аеропорт у Херсоні
Фото: https://hr.npu.gov.ua/

У міжнародному аеропорту "Херсон" поліція запобігла спробі вивезти з України 21 тисячу респіраторів. Про це повідомили в Нацполіції області.

"14 березня поліцейські отримали інформацію, що представник однієї приватної фірми планує пасажирським рейсом вивезти за межі держави через міжнародний аеропорт "Херсон" вантаж, який зараз може підпадати під заборону експорту", - йдеться в повідомленні.

На місці з'ясувалося, що фірма збиралася відправити за кордон 21 тисячу респіраторних масок заявленою вартістю понад 40 тисяч доларів.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою) Кримінального кодексу України.

35 коробок з товаром тимчасово вилучені. Проводяться першочергові слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що в аеропорту "Бориспіль" запобігли вивезенню 1,5 тонни медичних масок.Вантаж планували відправити в ОАЕ і Італію. 11 березня українець намагався вивезти до Польщі понад 10,5 тис. медичних масок. 14 березня в пункті пропуску "Ягодин" в автомобілі громадянина України прикордонники виявили 50 тисяч респіраторних масок.

Нагадаємо, експорт товарів протиепідемічного призначення обмежено до 1 червня. Це стосується, зокрема, водонепроникних лабораторних костюмів, медичних рукавичок, халатів, окулярів, масок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram