ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ закликало українців залишатися вдома через карантин

Про заходи боротьби з коронавірусом громадян інформуватимуть за допомогою СМС.

МОЗ закликало українців залишатися вдома через карантин
Фото: Lb.ua

Міністерство охорони здоров'я закликало українців уникати місць масового скупчення і по змозі не виходити з дому у зв'язку із запровадженням карантину через коронавірус Covid-19.

 Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Самоізоляція - найефективніший спосіб боротьби з поширенням коронавірусної інфекції у всіх країнах, де вона була зафіксована", - йдеться в повідомленні у Facebook.

Крім того, на сторінці відомства з'явилася можливість додавати до свого фото профілю рамку "ЗалишаюсьУдома".

Також МОЗ закликав не забувати простих правил, які рятують життя, а саме регулярно й ретельно мити руки з милом і тримати дистанцію.

У разі поганого самопочуття громадян України закликають звертатися до лікаря.

Крім того, на позачерговому засіданні уряду 14 березня прийнято рішення про те, що Міністерство охорони здоров'я інформуватиме населення про заходи боротьби з коронавірусом за допомогою СМС-повідомлень.

"Це будуть короткі й чіткі інструкції, у яких будуть прописані правила особистої гігієни й основні рекомендації для боротьби з коронавірусом", - заявив глава МОЗ Ілля Ємець на засіданні Кабміну.

За технічне виконання цього рішення відповідають Міністерство цифрової трансформації і Міністерство інфраструктури України. Вони проведуть відповідні переговори з операторами мобільних мереж.

Раніше МОЗ показав українцям мультфільми про коронавірус.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram