ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Коронавірусом заразився український дипломат

В якій саме країні - не повідомляється.

Коронавірусом заразився український дипломат
Фото: uk.wikipedia.org

Коронавірусом заразився український дипломат. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, у нас зафіксовано перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти дієву мережу допомоги українцям по всьому світу", - наводить висловлювання міністра пресслужба МЗС України.

Особливий режим роботи в дипустановах діятиме з неділі, 15 березня, до п'ятниці, 20 березня 2020 року включно.

Він припускає, що дипустанови продовжать здійснювати свої функції в дистанційному режимі крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії та функції, особливо пов'язані з пандемією, пояснили в міністерстві.

"Особливий режим роботи - це не закриття наших посольств і консульств. Йдеться лише про тимчасові захисні заходи для співробітників дипслужби та переведення в онлайн і дистанційну форму всюди, де це можливо. Всі продовжують працювати в режимі максимальної мобілізації. Навантаження шалене, не скрізь у нас є достатні ресурси, але ми робимо все, щоб оперативно вирішувати проблеми", - запевнив Кулеба.

Зазначається, що МЗС видано спеціальне доручення обробляти запити на гарячу лінію та електронну пошту в посиленому цілодобовому режимі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські диппредставництва в дев'яти країнах скасували прийом громадян через коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram