ГоловнаПолітика

Кабмін доручив евакуювати українців з Італії

Процедуру евакуації готуватимуть чотири міністерства.

Кабмін доручив евакуювати українців з Італії
Фото: https://www.kmu.gov.ua/

Кабінет Міністрів на позачерговому екстреному засіданні доручив евакуювати українців з Італії. Про це йдеться на сайті уряду.

"Міністерству інфраструктури спільно з МОЗ, МЗС і МВС забезпечити невідкладну евакуацію громадян України із зони спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 в Італійській Республіці", - йдеться в повідомленні.

Кабмін також обговорив процедуру вивезення українських громадян. Зокрема, митна служба повинна буде оперативно оформляти вантаж членів екіпажу і пасажирів літака, який буде здійснювати евакуацію.

Держприкордонслужба повинна забезпечити першочергове здійснення контролю під час перетину державного кордону.

Зазначимо, на консульському обліку в Італії перебувають понад 15,6 тис. українців.

Раніше повідомлялося, що 13 березня в Італії від COVID-19 померла громадянка України Раїса Малишева. 14 березня від коронавірусу в Італії померла рекордна кількість людей - 250. Станом на ранок суботи, в країні налічується 17 660 інфікованих.

Нагадаємо, наприкінці лютого Україна евакуювала з Китаю 45 своїх громадян і 27 іноземців. Їх розмістили на карантин у медцентрі Національної гвардії "Нові Санжари" у Полтавській області. Після прибуття в Нові Санжари протестувальники палили шини і кидали камінням в автобуси з евакуйованими. Під час зіткнень постраждали дев'ять поліцейських і цивільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram