ГоловнаСвіт

В Італії від коронавірусу померла українка (оновлено)

Жінка працювала в провінції Брешія на законних підставах.

В Італії від коронавірусу померла українка (оновлено)
Раиса Малышева
Фото: facebook.com/Oksana Fedkiv

В Італії 13 березня від коронавірусної інфекції COVID-19 померла громадянка України Раїса Малишева.

Про це у фейсбуці повідомила активістка Оксана Федьків.

Напередодні повідомлялося, що у громадянки України Раїси Малишевої, 1954 року народження, яка працювала в місті Ровато провінції Брешія, виявили коронавірус.

Зазначалося, що вона працювала в Італії на законних підставах, отримавши необхідні документи.

Кілька днів тому її госпіталізували в одну з лікарень міста К'ярі з підозрою на COVID-19. 12 березня діагноз був підтверджений. Жінка перебувала в реанімації в дуже тяжкому стані.

Раніше Федьків повідомляла, що Малишева працювала в провінції Брешія і була госпіталізована з підозрою на коронавірус 8 березня. Лише 12 березня діагноз офіційно підтвердили. У п'ятницю, 13 березня, жінка померла.

Оновлення. Міністерство закордонних справ підтвердило інформацію про смерть 65-річної громадянки України в Італії.

"Громадянка України була госпіталізована кілька днів раніше з підозрою на загострення серцево-судинних хвороб. У той же час 12 березня, відповідно до отриманих результатів аналізів, у неї було діагностовано наявність коронавірусу. Її стан визначався як важкий. На превеликий жаль, зазначена громадянка України, яка перебувала в госпіталі на території провінції Брешія, Італія, померла сьогодні", - повідомила прессекретар МЗС Катерина Зеленко Українським Новинам.

Вона зазначила, що це вже другий випадок зараження наших співвітчизників в Італії.

12 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що за кордоном коронавірусом були інфіковані тільки п'ять українців: один в Італії і чотири в Японії.

На консульському обліку в Італії перебуває понад 15,6 тис. українців.

Нагадаємо, в Україні офіційно зафіксовано три випадки коронавірусної інфекції. Інфікована SARS-CoV-2 71-річна жінка з Житомирської області, яка відвідувала Польщу, померла.

На цей момент в Італії зафіксовано 15 113 випадків коронавірусу. Понад 1 тисяча людей померла від викликаної ним пневмонії.

Раніше сьогодні повідомлялося, що громадянка України, яка захворіла на коронавірус в Італії і лікувалася в Неаполі, одужала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram