ГоловнаПолітика

Депутати зі "Слуги народу" зустрілися з Єрмаком через переговори в Мінську (оновлено)

Глава Офісу президента запевнив депутатів, що "червоні лінії не будуть перейдені".

Депутати зі "Слуги народу" зустрілися з Єрмаком через переговори в Мінську (оновлено)
Фото: Lb.ua

Депутати з парламентської фракції "Слуга народу" зустрічалися з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком через переговори в Мінську.

Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"З консультативною радою в рамках Мінського процесу виникли певні непорозуміння, в тому числі і в нашій фракції. Але найголовніше, що на сьогодні ще нічого не сталося і жодних остаточних рішень не прийнято. Є тільки протокол про наміри", - написала Кравчук у фейсбуці.

Вона повідомила, що недавно закінчилася зустріч депутатів з Андрієм Єрмаком. "Усі питання були обговорені, всі розбіжності зафіксовані. Вирішили тісніше і ретельно взаємодіяти на регулярній і системній основі з усіх питань, що стосуються мирного процесу", - зазначила заступниця голови фракції.

За її словами, керівник Офісу президента запевнив депутатів у тому, що "червоні лінії перейдені не будуть" - стороною переговорів була і залишається Російська Федерація. З ватажками бойовиків переговори ніхто не веде і вести не збирається.

Один з учасників зустрічі розповів LB.ua, що розмова проходила "важко, але з деяким розумінням, хоча і неповним".

За словами іншого нардепа, розмова була конструктивною. На зустрічі було близько 20 депутатів.

Оновлення. Після зустрічі з головою ОП народна депутатка Тетяна Циба заявила, що "говорили довго і відверто".

"Він пояснив логіку і стратегію традицій своїх дій у Мінську. Чи це "зрада"? Вірю, що ні. Але не можу не приєднатися до занепокоєння колег з фракції з приводу великої небезпеки того, що Росія спробує використовувати це на свою користь", - додала нардепка.

Раніше повідомляли, що частина "Слуги народу" виступила проти створення Консультативної ради з ОРДЛО.

Так звану Консультативну раду у складі політичної підгрупи 11 березня в Мінську домовилися створити учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

До складу Консультативної ради з правом вирішального голосу увійдуть 10 представників від України, 10 - від окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, Росії, Німеччини та Франції.

Рішення ради мають рекомендаційний характер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram