ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні зафіксовано 15 підозр на коронавірус за добу

На цей час позитивного результату не виявлено.

В Україні зафіксовано 15 підозр на коронавірус за добу
Фото: uacrisis.org

У суботу, 14 березня, до Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я надійшло 15 повідомлень про підозру на коронавірусну інфекцію.

Про це в ході брифінгу повідомив виконувач обов'язків директора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін.

"У Центр громадського здоров'я протягом цього дня надійшло 15 повідомлень з різних регіонів країни. Зараз центр проводить лабораторні дослідження щодо всіх випадків, які надходять. Натепер позитивного результату поки що не було виявлено", - сказав він.

Також, за словами Кузіна, повідомлення і далі надходять не тільки на національному рівні, а й на рівні областей, які вже отримали спеціальні тест-системи.

Нагадаємо, 13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу.  У Житомирській області померла 71-річна жителька Радомишля, яка напередодні повернулася з Польщі. Коронавірус у неї підтвердили 12 березня, жінка перебувала в тяжкому стані.

3 березня в Чернівецькій області зафіксували перший випадок хвороби COVID-19. 12 березня підтвердився другий випадок. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією, де є головний європейський осередок хвороби. Перший пацієнт їздив у цю країну, а в другого хворого туди їздила дружина.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram