ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило кримінальне провадження через політичні переслідування Порошенка, - адвокат

НАБУ буде розслідувати, зокрема, так звані "плівки Труби".

НАБУ відкрило кримінальне провадження через політичні переслідування Порошенка, - адвокат
Фото: скриншот

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження за фактом політичного переслідування експрезидента Петра Порошенка. Про це повідомив журналістам його адвокат Ілля Новіков, передає "5 канал".

Він розповів, що НАБУ буде розслідувати, зокрема, так звані «плівки Труби», які доводять замовний характер численних кримінальних проваджень, які «наплодило» відомство під керівництвом ексдиректора ДБР.

«Заява була подана ще влітку минулого року щодо дій Труби та інших співробітників ДБР. Ми предметно ставимо питання про те, що НАБУ має у своїй компетенції оцінити їхні дії. Ми знаємо слова, які говорилися в кабінеті Труби, ми знаємо, що за цими словами стоять реальні дії, що слідчі фактично виконували ті інструкції, ті завдання з політичного переслідування Петра Порошенка, які їм ставилися», - зазначив Ілля Новіков.

«Сьогодні ми починаємо діалог із НАБУ, і я сподіваюся, що цей діалог буде продуктивним і результативним. І розраховуємо, що всі люди, які так чи інакше зловживали своїм впливом, понесуть законну відповідальність», - повідомив адвокат Порошенка.

Адвокат Ігор Головань додав, що державні органи дуже неохоче реагують на розслідування інформації, яку викрили записи із кабінету Романа Труби.

 

«Наші дії спрямовані на те, щоб не дати уникнути розслідування тих фактів, про які ми знаємо з так званих записів з кабінету Труби. Ми знаємо, що не було ентузіазму у державних органів розслідувати ці питання. Не було у них бажання допитувати імовірних учасників цих розмов у кабінеті Труби, що свідчило про системну організацію з високих владних кабінетів - в тому числі і з кабінетів в Офісі президента - політичних переслідувань Петра Порошенка і його політичної сили. Але ми зараз просуваємося вперед у напрямку того, щоб усі факти були розслідувані, а винні притягнені до встановленої законом відповідальності», - наголосив адвокат Головань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram